مالیات حق الوکاله وکلای مالیاتی

نویسنده : اعظم سرایلو | بازدید : 269

حق الوکاله وکیل چیست؟

یک از سوالات متداولی که اشخاص هنگام مراجعه به وکیل برای حل مشکلات حقوقی و قضایی خود میپرسند و به دنبال یک تعرفه مشخص درباره آن هستند , حق الوکاله وکیل است.هزینه های وکالت شامل حق مشاوره , حق الزحمه وکالت , هزینه تمبر مالیاتی وکیل , هزینه های سفر و سایر هزینه هایی است که وکیل در راستای انجام وظایف وکالتی خود در مورد پرونده شما متحمل میشود.

وکیل و مشاور مالیاتی
وکیل مالیاتی کیست ؟ وکلای مالیاتی افرادی هستند که از قوانین مالیاتی و پیچیدگی های فنی مالیات به خوبی آگاه هستند. یک وکیل مالیات باید توانایی رسیدگی ایرادات محاسباتی و تناقضات حقوقی مرتبط با وضعیت مالیاتی پرونده شما را داشته باشد. وکلای مالیاتی که علم حسابداری جامعی دارند از مفاهیم حقوقی و شرایط مالیاتی اطلاعات کافی دارند. وکلای مالیاتی تهران که مستقر در این مرکز می باشند با بهره مندی از دو شرط یاد شده ( ۱- تسلط بر علم حسابداری ۲-آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی )  می توانند ضمن مطالعه دقیق پرونده و بررسی کامل وضعیت مالیاتی شما به صورت مشاوره ایی یا با وکالت رسمی در حل از مشکلات به شما کمک نمایند.

تعریف حق الوکاله وکیل
تنها تعریف مشخصی که از حق الوکاله وجود دارد هزینه ایست که شما باید بابت اموری که وکیل برای به نتیجه رساندن پرونده حقوقی و کیفری شما انجام می دهد پرداخت کنید که میزان آن توسط تعرفه نامه تعریف شده و در قراردادی که با وکیل مورد نظر تنظیم میشود ذکر میگردد.

نکته قابل توجه اینکه طبق قانون مالیاتی، وکلای دادگستری و کسانی که در محاکم اختصاصی وکالت می کنند مکلفند در وکالت نامه های خود رقم حق الوکاله ها را قید نمایند و معادل پنج درصد (۵%) آن بابت علی الحساب مالیاتی روی وکالت نامه تمبر الصاق و ابطال نمایند.

هزینه حق الوکاله وکیل  طبق تعرفه

مهمترین معیاری که حق الوکاله را تعیین میکند عرف می باشد که به طور مثال حق الوکاله وکیل کیفری در اصفهان حدود ۱۰ درصد از میزان خواسته شده می باشد که بسته به میزان آن ، هرچقدر مبلغ خواسته بیشتر شود درصد حق الوکاله کمتر می شود و ممکن است در برخی پرونده ها به ۳ یا ۴ در صد هم برسد.

طبق آیین‎نامه تعرفه حق‎الوکاله وکیل در پرونده های مالی ۶ درصد (برای مطالبات مالی بالای ۱۰میلیون تومان)، ۴درصد(از ۱۰میلیون  تا ۱۰۰میلیون تومان)، ۳درصد (بین ۱۰۰ تا ۵۰۰میلیون تومان) و ۲درصد(بالای ۵۰۰میلیون تومان) می باشد.اگر چه در دعاوی حقوقی مثل مطالبه وجه چک وکیل میتواند به موجب قرارداد جداگانه که به آن قرارداد مالی میگویند طبق تعرفه عمل نکند و کمی بیشتر یا کمتر از مبلغ تعرفه  از موکل دریافت نمایند .لذا دریافت مبلغ  بیشتر از تعرفه هیچ ایراد قانونی ندارد.

هزینه تمبر مالیاتی وکیل دادگستری

مراحل دادرسی پرونده معمولا شامل مراحله بدوی ،مرحله تجدید نظر و مرحله اجرای حکم میباشد.بر این اساس موکل باید حدود اختیارات وکیل را مشخص کند .زیرا اینکه وکیل تا چه مرحله ای از پرونده را رسیدگی میکند در میزان حق الزحمه تاثیر میگذارد.همچنین وکیل وظیفه دارد در هریک از این مراحل ، وکالتنامه امضاء شده ملصق به تمبر مالیاتی را به دادگاه تقدیم نماید.

میزان حق الوکاله وکیل طبق همان مبلغی است که در وکالتنامه درج می گردد  و دادگاه همان مبلغ را ملاک تمبر مالیاتی وکیل قرارمی دهد.البته اگر مبلغ مندرج در وکالتنامه بیشتر از تعرفه باشد  فقط از حیث تمبر مالیاتی ملاک قرارد داده میشود.

مالیات حق الوکاله ونحوه محاسبه همانطور که مستحضرید  مطابق ماده یک قانون مالیات‌های مستقیم اشخاص ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهای تحصیل شده مشمول پرداخت مالیات است. 


قانون مالياتهاي مستقيم - ماده 103چاپ مطلب
ماده 103 - وکلای دادگستری و کسانی که در محاکم اختصاصی وکالت می‌کنند مکلفند در وکالت­نامه‌های خود رقم حق‌الوکاله‌ها را قید نمایند و معادل‌پنج درصد (5%) آن بابت علی‌الحساب مالیاتی روی وکالت­نامه تمبر الصاق و ابطال نمایند که در هر حال مبلغ تمبر حسب مورد نباید کمتر از میزان مقرر در زیر ‌باشد:

‌الف - در دعاوی و اموری که خواسته آنها مالی است پنج درصد (5%) حق‌الوکاله مقرر در تعرفه برای هر مرحله.

ب - در مواردی که موضوع وکالت مالی نباشد یا تعیین بهای خواسته قانونا لازم نیست و همچنین در دعاوی کیفری که تعیین حق‌الوکاله به نظر‌دادگاه است پنج درصد (5%) حداقل حق‌الوکاله مقرر در آیین‌نامه حق‌الوکاله برای هر مرحله.

ج - در دعاوی کیفری نسبت به مورد ادعای خصوصی که مالی باشد بر­طبق مفاد حکم بند ( الف ) این ماده.

د - در مورد دعاوی و اختلافات مالی که در مراجع اختصاصی غیرقضایی رسیدگی و حل و فصل میشود و برای حق‌الوکاله آنها تعرفه خاصی‌ مقرر نشده است از قبیل اختلافات مالیاتی و عوارض توسعه معابر شهرداری و نظایر آنها میزان حق‌الوکاله صرفا از لحاظ مالیاتی به شرح زیر:

‌تا ده میلیون (10,000,000) ریال مابه‌الاختلاف، پنج درصد(5%); تا سی میلیون (30,000,000) ریال مابه‌الاختلاف، چهار درصد (4%) نسبت به مازاد ده میلیون (10,000,000) ریال. از سی میلیون (30,000,000) ریال مابه‌الاختلاف به بالا سه درصد (3%) نسبت به مازاد سی میلیون (30,000,000) ریال منظور می‌شود و معادل پنج درصد (5%) آن تمبر باطل خواهد شد.

‌مفاد این بند درباره اشخاصی که وکالتا در مراجع مذکور در این بند اقدام می­نمایند(‌ولو اینکه وکیل دادگستری نباشند) نیز جاری است، جز در مورد کارمندان‌ مودی یا پدر- مادر- برادر- خواهر- پسر- دختر - نواده و همسر مودی.

تبصره 1 - در هر مورد که طبق مفاد این ماده عمل نشده باشد وکالت وکیل با رعایت مقررات قانون آیین‌ دادرسی مدنی در هیچ­یک از دادگاهها‌ و مراجع مزبور قابل قبول نخواهد بود مگر در مورد وکالت‌های مرجوعه از طرف وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی و شرکت‌های دولتی و شهرداریها و‌ موسسات وابسته به دولت و شهرداریها که محتاج به ابطال تمبر روی وکالت­نامه نمی‌باشند.

‌تبصره 2 - وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی و شرکت‌های دولتی و شهرداریها و موسسات وابسته به دولت و شهرداریها مکلف اند از وجوهی که‌ بابت حق‌الوکاله به وکلا پرداخت می‌کنند پنج درصد (5%) آن را کسر و بابت علی‌الحساب مالیاتی وکیل تا پایان ماه بعد(1) به اداره امور مالیاتی محل پرداخت نمایند.

تبصره 3 - در صورتی که پس از ابطال تمبر تعقیب دعوی به وکیل دیگری واگذار شود وکیل جدید مکلف به ابطال تمبر روی وکالت­نامه مربوط‌ نخواهد بود.

‌تبصره 4 - در مواردی که دادگاهها حق‌الوکاله یا خسارت حق‌الوکاله را بیشتر یا کمتر از مبلغی که مأخذ ابطال تمبر روی وکالت­نامه قرار گرفته است‌ تعیین نمایند مدیران دفتر دادگاهها مکلفند میزان مورد حکم قطعی را به اداره امور مالیاتی مربوط اطلاع دهند تا مابه‌التفاوت مورد محاسبه قرار گیرد.

منبع: https://parstax.net/tax-attoey/

http://www.intamedia.ir/Pages/Action/LawsShow/1/3/4/103


برچسب‌ها : وکالت مالیاتی,وکلای مالیاتی تهران ,مالیات حق الوکاله,وکیل امور مالیاتی,

يکشنبه 3 شهريور 1398 - 20:33
قدرت گرفته از نیلوبلاگ